Notice: Undefined index: user_menu in /home/foodabar/public_html/fooda/fdbg.com/bedrock/web/app/uploads/cache/daa0b36e97e66e5d2db586f6c95aeb4ae7836ab0.php on line 12

Всички марки, които може да намерите във foodabag.com

Delishu

Обновена:

Ядкови сирена от кашу

Всички знаем, че полезните бактерии са изключително важни за здравето на нашата храносмилателна система. Повечето хора смятат, че киселото мляко е основният източник на пробиотици, но това далеч не е вярно. Delishu е деликатес от заквасено кашу и само една опаковка съдържа над 125 милиарда полезни организми! 

Все повече хора имат непоносимост към лактоза и затова млечните продукти за тях не са алтернатива. Delishu не съдържа глутен, лактоза и казеин (протеин, който е с пристрастяващ ефект и се съдържа в сиренето), не преминава през топлинна обработка, а чудесният му вкус не се дължи на изкуствени овкусители и добавки, а на добре подбрани и качествени продукти.

Любимите вегетариански рецепти на Мими с Delishu 6,49 лв. / бр.
Деликатес от заквасено кашу – манатарки и мащерка – 100г 6,45 лв. / 100г.
Деликатес от заквасено кашу – натурално – 100г 5,90 лв. / 100г.
Деликатес от заквасено кашу – чили – 100г 6,45 лв. / 100г.
Деликатес от заквасено кашу – сушен домат и риган – 100г 5,90 лв. / 100г.

100 000 пъти повече лактобактерии от киселото мляко!
    „Ние сме създали своя собствена закваска, която сами отглеждаме – разказва ни Николай. – Тя съдържа 5 щама бактерии, които живеят в симбиоза.“ За разлика от индустриалните закваски, тази на Delishu не просто е авторска, но и дива – не е изкуствено селектирана. По този начин тя е по-устойчива, а бактериите имат по-силна биоактивност. Тези качества правят процеса на ферментация по-успешен и удължават живота на продукта. Полезните бактерии в Delishu придават по-добър вкус и активират хранителните вещества в деликатеса от кашу. Заради начина на зреене на обикновеното сирене в солена вода, то не съдържа лактобациликус. В продуктите на Delishu естествената ферментация продължава между 10 и 14 дни, а крайният продукт съдържа общо 125 милиарда бактерии от 5 щама – Лактобацилус булгарикус (Lactobacillus Bulgaricus), Streptococcus Thermophilus, Lactobacillus Acidophilus, Lactobacillus Casei и Lactobacillus Plantarum .

Alinor

Обновена:

Компанията Alinor се намира в Ripalta Cremasca в провинция Кремона, заобиколена от богата и плодородна поляга. Суровините, които избират за своите продукти идват от най-добрите земи, за да се постигне най-доброто качество.

Alinor превръща основните храни като мляко, ориз, соя и овес по отношение на естествения им състав, така че да се получат най-добрите продукти за екологично настроените потребители.

Нашата философия е да подкрепим здравословната и устойчива диета. Ние вярваме в свойствата и ползите от биологичните продукти и това повишава нашия непрекъснат ангажимент да постигнем най-добрите резултати с най-чистите и най-прости съставки. Нашата мисия е да задоволим апетита си с нови и алтернативни продукти, насочени към благосъстояние и здраве.

Alinor

Серията Vitariz

Серията Vitariz 🌱е специално разработена от органичен ориз, произведен в Италия.
Всички продукти с това име са създадени с мисъл за хората, които са с лактозна или глутенова непоносимост, както и за всички, които искат да нормализират холестерола си.
Подходящи са 🥛 за вегани и вегетарианци 🌱🌱🌱

Оризово мляко Био Vitariz 4,59 лв. / 1л.
Бадемово мляко Био Vitasi 6,99 лв. / 1л.
Кокосово мляко Био Vitasi 5,29 лв. / 1л.
Оризово мляко Био с лешник Vitariz 5,79 лв. / 1л.
Сертификации

https://www.youtube.com/channel/UCMcotR6xSZ9uQZAkJTdqyCA/featured

В нашият магазин можете да закупите тази чудесна напитка и да й се насладите 🙂
Заповядайте на ул. Ниш 34 всеки ден ( без неделя) от
08:00ч. до 18:00ч. 🌺🌺

Черноморски улов

Обновена:

Създаваме продукти, които преобръщат остарелите представи за нашата морска храна. Работим активно за налагането на отговорния, щадящ риболов в нашето море. Защото вярваме, че е време да преоткрием Черно море – и връзката ни с него.

Деликатно чеснов паламуд 11,49 лв. / 210г.
Паламуд с билки 12,79 лв. / 210г.
Пушен паламуд 14,49 лв. / 210г.
Класически паламуд 13,69 лв. / 210г.
Създадохме „Черноморски Улов“, защото вярваме, че е крайно време да преоткрием нашата морска храна. А защо не и нашето море като цяло.

Но за да го направим, първо трябва да сменим гледната точка и да го опознаем истински. Нашата мисия е да Ви представим Черно Море, неговите богатства и черноморския риболов отблизо и в нова светлина.

Чернокоп с пикантен зехтин 16,79 лв. / 210г.
Чернокоп със зехтин и билки 15,80 лв. / 210г.
Чернокоп класик със зехтин 15,99 лв. / 210г.
УСТОЙЧИВ И ЩАДЯЩ РИБОЛОВ

Знаем, че има начин рибарските общности да се развиват, без това да е за сметка на морето ни. Затова подкрепяме и работим с онези рибари, които спазват правилата и също като нас уважават морето. Заедно с тях развиваме инициативи, които работят за налагането на устойчиви и щадящи риболовни практики в нашето море.НАШИТЕ ПРОЕКТИ

1% ЗА НАШЕТО МОРЕ

Отделяме 1% от всички наши приходи за каузи, свързани с опазването на Черно море и подобряването на черноморските екосистеми. По този начин дългосрочно обвързваме развитието на „Черноморски Улов“ със запазването на богатствата на нашето море. Всички бизнеси, организации и институции, които припознават тази кауза като своя, могат да се свържат с нас, за да обединим усилията си!

0% ФИРА

Работим за постигането на 0% фира при създаването на нашите продукти: амбициозна задача, която все още не сме постигнали, но в която силно вярваме. Защо? Защото ресурсите на нашето море са прекалено ценни, за да ги пилеем и изхвърляме. Всяка част от рибата може и трябва да бъде оползотворена. Ето защо приветстваме всяка идея за партньорство в тази посока.

Паламуд в био зехтин 7,70 лв. / 115г.
Паламуд в пикантен био зехтин 7,90 лв. / 115г.
Паламуд в собствен сос 6,79 лв. / 115г.

Пчелинъ

Обновена:

Беше пролетта на 1909 година. Дядо Йовко излезе от работилницата, бършейки потното си чело. Току що беше завършил новата талига* на чорбаджи Иван. Той беше прочут майстор колар* в своя край – Средна гора, но за къщните си беше просто Йовко. Беше едър човек, с добродушно лице и весел поглед. Винаги препасан с пояс и с потури, избръснат, но с груби ръце. 👴

Цялата история прочетете тук: 👉https://pchelina.bg/istorii-ot-pchelina/

Прозрачност, отговорност, информираност – трите стълба на доверие в марката Пчелинъ.

Ние сме българска фирма с дългогодишни традиции в отглеждането на пчели, производството и преработката на пчелен мед и пчелни продукти. Нашата мисия е да предложим на българския потребител истински пчелен мед и пчелни продукти, директно от българските пчелни ферми/пчелини, с автентичен вкус, недокоснат от масовите практики в съвременните производства. Всички продукти с марката „Пчелинъ“ са от специално селектирани ферми и райони на страната, което гарантира най-доброто качество и богато разнообразие на вкусове в цялата серия.

Пчелен прашец 6,50 лв. / 100г.
Перга „Златото“ на пчелния кошер – пчелен хляб 13,90 лв. / 100г.
Клеева – прополисова тинктура 3,90 лв. / 25г.
Пчелен еликсир 4 в 1 9,90 лв. / 250г.

Прозрачност, отговорност, информираност – трите стълба на доверие в марката “Пчелинъ”.

Липов пчелен мед 7,99 лв.14,99 лв. / 900г.
Натурален манов мед 9,90 лв.18,99 лв. / 900г.
Натурален пчелен мед 7,29 лв.12,99 лв. / 900г.

Зад марката „Пчелинъ“ стои трудът на над 200 малки и големи семейни пчелни ферми, които отглеждат своите пчели с грижа за природата и за здравето на Вашето семейство!

Габровски пестил

Обновена:

“Марино България” ЕООД е семейна фирма с над 15 годишен опит в производството на мусове и мармалади. Отличните ни познания в направата на сладка, съвременната ни производствена база, в комбинация с внедрените системи за качество и контрол гарантират производството на изключително висококачествени продукти. Продукцията ни е ориентирана изключително за пазари в страни от Европейски съюз.

През 2018 г. екипът на “Марино България” разширява продуктовата си база с възраждането на един позабравен продукт от минало ни, характерен за Габровския регион – Габровски пестил. Историческата справка показва, че през 1889г. в нашия край са произведени 130 000 кг. пестил, което е отреждало на продукта значимо място на българския пазар. В България пестилът е известен още като “габровски шоколад”.

Пестилът, предлаган от нас, е продукт без добавени консерванти, оцветители и изкуствени аромати. Начинът на приготвяне гарантира запазване на полезните му съставки в най-висока степен. Неговата консумация е изключително полезна за организма, благодарение на минералите, които се съдържат в плода (натрий, калий, магнезий, фосфор, желязо). Синята слива е и силен антиоксидант.

Габровски пестил е супер храна за спортисти и хора с активен начин на живот. Благодарение на високата си енергийна стойност, съдържанието на фибри и полезните свойства на сливите, вложени в него, Габровският емблематичен продукт става все по-разпознаваем в цялата страна. Признатите вкусови качества на Габровски пестил от все повече български изследователи, спортисти и любители на сладките плодови изкушения допринасят за популярността и все по-отчетливото място на нашия уникален регион.

Габровски пестил се предлага в девет разновидности : натурален, с портокалови корички, с лимонови корички, с канела, с кафе, с орех, с червени боровинки, с кокосови стърготини и с какаови зърна. 

Габровски пестил е продукт, произведен в близост до географския център на България, който се намира на по-малко от 20 км. от предприятието ни. Умереният климат и чистият въздух на региона, както и сортовете сливи, които влагаме, са предпоставка за производството на продукт с уникални качества. Всепризнат факт е, че плодородните почви в България дават възможност за отглеждане на сливи с най-добри вкусови качества.

Опитът в производството на мармалади и мусове, в комбинация с традициите и рецептите за направата на пестил, на които стъпва фирмата, ни дава възможност да предложим един нов продукт, който е произведен в съответствие с всички изисквания на законодателството в областта на храните на Европейския съюз.Щастливи сме да можем да Ви предложим нашите висококачествени продукти. Благодарим Ви за отделеното време да посетите сайта ни и да опитате продукта ни!

Марино България ЕООД
гр. Габрово, ул. Батак 31, 5300
0887 395 208 / 0899 349 960
info@gabrovskipestil.com

Продукти на Габровски пестил

Габровски пестил 2 в 1 – натурален вкус и с какаови зърна 3,59 лв. / 80г.
Габровски пестил 2 в 1 – натурален вкус и с портокалови корички 3,59 лв. / 80г.
Габровски пестил 2 в 1 – натурален вкус и с кокосов чипс 3,59 лв. / 80г.
Габровски пестил с червени боровинки 3,59 лв. / 110г.
Габровски пестил натурален 3,59 лв. / 110г.
Габровски пестил с портокалови корички 3,59 лв. / 110г.
Габровски пестил с лимонови корички 3,59 лв. / 110г.
Габровски пестил 2 в 1 – натурален вкус и с червена боровинка 3,59 лв. / 80г.
Габровски пестил с кокосов чипс 3,59 лв. / 110г.
Габровски пестил с Какаови зърна 3,59 лв. / 110г.

Rosey’s mark

Обновена:

ИСТОРИЯ И МИСИЯ

Създадена през 2012-та година от сестрите Ина и Росица Паунови, една млада българска марка тръгва по ароматните следи на българската маслодайна роза, за да разкрие тайните на цветето в кулинарията. Единствената марка посветена изключително на ролята на розата в храната, Rosey’s mark създава концепцията за “Флорална гастрономия от България”.

Мисията на Rosey’s mark е да разгърне и популяризира ролята на розите в храната. Екипът ни работи за постигането й чрез продуктите си, но и чрез серия от активности – събития, сътрудничества с професионални шеф-готвачи, разработване на авторски рецепти. Популяризираме възможностите на розата в съвременното хранене, в това число в набиращата все повече популярност категория на функционалните храни.

ОТ КОНЦЕПЦИЯТА ДО ПРОДУКТА

Продуктовото ни портфолио засега включва: шоколад, чай, сладка и розова вода за кулинарни цели.

Шоколадът с рози е ръчно правен и е първият по рода си шоколадов продукт с българско розово масло. Първият вкус, черен шоколад с рози, е създаден през 2014 г, последван от още два вкуса през 2015 г. – млечен шоколад и бял шоколад. И трите с отличителна нотка на роза, тези шоколадови блокчета са истинска атракция за любителите на качествен авторски шоколад.

Серията сладка се отличава с оригинални рецепти създадени и представени за пръв път през 2016 г. Напълно натурален и със 100% плодови захари, новият вкус на сладката от рози е по-свеж и  наистина здравословен, защото вместо захар или изкуствени подсладители съдържа ябълков сок. Богатството от вкусови комбинации с рози се материализира, за да очарова и изкуши дори скептиците към чистия вкус на роза. Рози, ягоди или малини? А защо не всички заедно!

Чайовете с марка Rosey’s mark включват подбрани български цветя от най-високо качество, подходящи както за чай, така и за разнообразни кулинарни цели. Колекцията ни насипни ядливи цветя включва био рози и био лавандула.

Розовата вода за готвене и пиене на Rosey’s mark е 100% натурален, био сертифициран продукт, директно добит чрез парна дестилация от свеж цвят българска маслодайна роза. Това е и първата дестилирана розова вода бутилирана в България специално за кулинарни цели.

виж повече

Продуктите на Rosey’s mark

Бял шоколад с рози 7,49 лв. / 80г.
Млечен шоколад с рози 6,49 лв. / 80г.
Черен шоколад с рози 6,49 лв. / 80г.
Лавандула – насипен чай, за готвене и декорация на храна 5,59 лв. / 40г.
Рози – насипен чай, за готвене и декорация на храна 7,99 лв. / 30г.
Сладко от Рози и Малини 6,99 лв. / 290г.
Сладко от рози и ягоди 6,99 лв. / 290г.
Сладко от рози 6,99 лв. / 290г.
Розова вода за готвене и напитки 12,99 лв. / 250г.

Ecosem

Обновена:

На нашата нива, в сърцето на Дунавската равнина, сами отглеждаме с много любов специално подбрани сортове пшеница, ръж, лимец, царевица, нахут, спелта, ечемик и тритикале. Получените зърна смиламе бавно на каменна мелница, за да запазим в максимална степен всички полезни витамини, ензими, минерали, фитохимикали и фибри. Не добавяме никакви избелители, консерванти и изкуствени добавки. Грижливо пакетираме на ръка всеки плик с натурално брашно.

Натурално пълнозърнесто брашно от елда 4,79 лв. / 500г.
Натурално пълнозърнесто царевично брашно 2,39 лв. / 1кг.
Натурално пълнозърнесто ръжено брашно 2,89 лв. / 1кг.
Натурално бяло пшенично брашно 3,59 лв. / 1кг.
Натурално пълнозърнесто брашно от ечемик 2,79 лв. / 1кг.

Семейството ни се занимава със земеделие от близо 30 години, през които с много любов и усърдие отглежда зърнените култури, от които правим нашето брашно. Целта ни е да дадем на хората не само качествен продукт, но и искрица от нашата любов към земята. Колкото по-близо сме до тази земя и всичко, което ражда тя, толкова по-добре ще се чувстваме както здравословно, така и духовно.

Био Бяло брашно 3,79 лв. / 650г.
Био пълнозърнесто брашно от лимец 5,79 лв. / 650г.
Био пълнозърнесто брашно от пшеница 2,79 лв. / 650г.
Био пълнозърнесто брашно от ръж 2,99 лв. / 650г.
Натурално типово пшенично брашно 3,19 лв. / 1кг.

Гайо

Обновена:

остави отзвук

Създадохме Гайо Шоколад през 2011г в Пловдив с желание за непрестанно търсене и откриване на нови преживявания и емоции по време на приготвяне на храната и нейното споделяне. Директната работа с какаовите зърна на място в работилницата, личното отношение, което влагаме за направата на всяко едно блокче шоколад ни сприятелиха с хиляди приятели и любители на шоколада. 

ГАЙО продължава да се осмелява и открива, придържайки се към принципите на пълноценната, вкусната и здравословната храна. 
Ще се радваме да споделим на живо с Вас в нашата нова работилница това пътуване към необятния свят на истинския шоколад. 

Млечен шоколад с нугатин Гайо Chanson 4,99 лв. / 95г.
Шоколад с кокосово мляко „Coco Dark Milk“ 4,99 лв. / 40г.
Ръчен шоколад Гайо Blues 4,99 лв. / 80г.
Ръчен шоколад Гайо Rock 4,99 лв. / 80г.
Био Пастет Растителен Медитерана 2,99 лв. / 125г.
Ръчен шоколад Гайо Jazz 4,99 лв. / 80г.
Бял шоколад Гайо Opera 4,99 лв. / 80г.
Млечен шоколад Гайо с морска сол 4,99 лв. / 80г.

Виж повече на http://gaillotchocolate.com

Сок от какаов плод Gaillot Chocolate 3,85 лв. / 190г.
Какао на прах 5,79 лв. / 400г.
Какаово-лешникова паста Гайо 6,95 лв. / 200г.
Какаов чай 3,19 лв. / 50г.
Паста от кашу и какао 7,45 лв. / 200г.
Какаово-лешникова паста Гайо веган 7,45 лв. / 200г.

Casa Kakau

Обновена:

Ние сме семейна компания от Пловдив, произвеждащa истински, натурален шоколад по технологията „bean to bar“ /от какаовите зърна до блокчето шоколад/

Историята ни започва през есента на 2016 година, когато със съпругата ми решихме да приготвим домашен шоколад от какаови зърна за нашия син. Той е със силна хранителна алергия, затова шоколадът трябваше да бъде без мляко и животински продукти, без лецитин, без глутен, без подобрители, консерванти и стабилизатори. Шоколадът се получи много успешен и решихме да споделим оригиналната семейна рецепта с повече хора, които се стараят да се хранят здравословно и пълноценно. 

Днес можем да предложим широко портфолио от Vegan /без животински продукти или следи от тях/ шоколад за направата, на което използваме само натурални продукти, ядки и сушени плодове.
В нашето производство никога не са използвани млечни продукти.

Ние сме и първата българска компания предлагаща 100% натурален шоколад за пиене, произведен само от какаови зърна и нерафинирана тръстикова захар.

Всички продукти, които произвеждаме се приготвят с какаови зърна, които сами внасяме директно от фермите в Еквадор. По този начин гарантираме свежестта и качеството на изделията и същевременно подкрепяме хората, отглеждащи какао. С покупката на всеки шоколад Casa Kakau, нашите клиенти директно помагат на фермерите в Еквадор да получат заслуженото възнаграждение за труда си.
През септември 2017 година Casa Kakau е удостоена със сребърен медал за черен шоколад с боровинки „Dark & Cranberry“ от International Chocolate Awards, а една година по-късно Casa Kakau е отличен с награда и за шоколада с портокал.
През март 2018 година, Casa Kakau e обявен като един от най-уникалните шоколади в света от британския вестник „The Independent“. Статията може да видите тук: goo.gl/LRUq6J


Продукти на Casa Kakau

Шоколад за пиене – натурален вкус 9,95 лв. / 200г.
Шоколад за пиене Джинджифил 9,95 лв. / 200г.
Шоколад за пиене Портокал 9,95 лв. / 200г.
Зелен чай с какаови зърна 4,19 лв. / 36г.
Масала чай с какаови зърна 4,19 лв. / 36г.
Занаятчийски шоколад с малини 6,99 лв. / 70г.
Занаятчийски бял веган шоколад с малини 5,99 лв. / 70г.
Занаятчийски шоколад с ягоди 6,99 лв. / 70г.
Занаятчийски веган бял шоколад 5,99 лв. / 70г.
Занаятчийски шоколад с ягоди и лешници 6,99 лв. / 70г.

Natural Technologies

Обновена:

Оцетите и горчиците на Natural Technologies са изцяло натурални продукти, произведени по австрийска технология и изпитани във времето рецепти. Оцетите VINOCETI се произвеждат от бяло или червено вино, ябълков сок или мед. От винен и ябълков, до меден, всеки оцет има уникален аромат, вкус и предназначение в кухнята. Горчица Natural Technologies се приготвя от синап на зърна, оцет, вода, натурални подправки и съставки, които допълват и обогатяват вкуса ѝ, като чили, шампанско и мед. 

Историята, която продължаваме да пишем.

Всичко започва 5000 години преди Христа, когато древните цивилизации откриват чудодейните качества на оцета. Макар и роден от “грешката” при правене на вино, този кисел елексир става неизменна част от живота ни. Хората започват да се възползват от качествата му на консервант и овкусител и оценяват благотворното му влияние върху здравето на организма.

Няколко века след това – около 3000 г.пр.Хр., човечеството открива и горчицата. Освен универсален кулинарен сос, горчицата е и много полезен хранителен продукт, източник на важни хранителни вещества с множество ползи за здравето. Нейните оригинални съставки са синапени семена, оцет, вода и сол. Тази проста и натурална рецепта следваме и ние, за да гарантираме страхотния вкус на нашите горчици.

Представяме ви 4-те основни линии : традиционни, гурме, био и балсамови оцети.

В серията традиционни вкусове предлагаме класически ябълков и ябълков нефилтриран оцет, както и винените-червен и бял винен оцет.

За най-изтънчените и претенциозни вкусове създадохме специално и нашата гурме серия. Тази селекция включва меден и малинов оцет, както и уникалните ни предложения от вино Розе, сорт “Каберне Совиньон” – Прованс и Прованс с рози.

Меден оцет 2,90 лв. / 250г.
Малинов оцет 4,59 лв. / 250г.
Червен винен оцет 3,19 лв. / 250г.
Прованс оцет 3,29 лв. / 250г.
Бял винен оцет 3,19 лв. / 250г.

БИО И БАЛСАМОВА СЕРИЯ 

Био оцетите Vincoeti се произвеждат от 100% био плодов сок и изцяло натурални съставки. Те са изключително подходящ избор за балансирания дневен хранителен режим. Предлагаме био ябълков, био меден, био винени оцети – бял и червен и био ябълков балсамов оцет. Балсамовият оцет е натурален продукт, който има хранителни свойства, без да съдържа калории. Този вид оцет е с много наситен и леко сладък вкус. Балсамовите оцети Vinoceti са перфектният финален щрих към всяко ястие, благодарение на мекия си кисело-сладък вкус и богатият плодов аромат. Балсамовите оцети Vinoceti са с шест основни вкуса на ябълка, нар, червено вино, бяло вино, череша и сочна смокиня. Всички сокове концентрати, които се използват за направата на балсамовите оцети са внос от Австрия – фирма Grunewald. 

ГОРЧИЦИ 

Горчиците Natural Technologies са 100% натурални продукти, характерни със своя автентичен вкус. Те се приготвят от синап на зърна, оцет, вода, натурални подправки и съставки, които допълват и обогатяват вкуса им. Синапа и всички подправки са внос от Австрия, чрез фирма ALMI. 

Предлагаме както класическите едрозърнеста и медена горчици, така и такива, подходящи за по-изтънчения вкус на нашите клиенти, като горчица с трюфел, горчица с манатарки, горчица с Тенеси уиски и изключително сладката и ароматна – горчица с първокласен канадски кленов сироп. 

А за любителите на силните усещания сме подготвили експлозия от вкусове, които могат да открият в горчицата с чили и горчицата с истинско френско шампанско Henri de Verlaine. 

Горчица с шампанско 5,19 лв. / 160г.
Горчица с манатарки 5,19 лв. / 160г.
Горчица с бадемова паста 5,19 лв. / 160г.
Горчица с кленов сироп 5,19 лв. / 160г.
Едрозърнеста горчица 3,09 лв. / 160г.

Цялото оборудване за производството на оцета е на германската фирма CETOTEC GmbH и австрийската Labu Buchrucker GmbH.

Ние във foodabag винаги се стремим да поставяме на първо място вас - нашите клиенти и партньори. Ако забележите някаква нередност, моля не се колебайте да се свържете с нас!