Брашна

Обновена:

С какво натуралните брашна смлени на каменна мелница са по-различни от другите? 

✅ При смилането на зърното на нашата мелница то влиза в контакт само с естествени материали – камъните, които са изградени от същите елементи, от които е и почвата. Каменната мелница смила бавно зърната, без да ги загрява, запазвайки в максимална степен всички полезни съставки. За това ние решихме да се върнем към това, което са правили нашите предци и да проивеждаме качествен продукт, който носи и съхранява в себе си всички полезни съставки на зърното.

Модерните напълно автоматизирани мелници смилат зърното между стоманени валове при много висока скорост, което дава голям производителност и по-ниски разходи. Но освен тези ползи, те носят и една съществена разлика – при този високоскоростен процес зърното се смила при много висока температура. При тази температура голяма част от хранителните вещества се унищожават. 

За съжаление, това ново бяло брашно е почти лишено от витамини, ензими, минерали, фитохимикали и фибри, който се намират в изобилие в пълнозърнестите храни. Неговата фина текстура го прави много бързо усвояваемо от тялото на човека, където мигновено се абсорбира, което води до бързо освобождаване на глюкоза и инсулин в кръвта.

Този поток от бързо усвояеми въглехидрати, представлява голяма част от проблема на хранителен режим на голяма част от днешното поколение. 

Био Бяло брашно 3,79 лв. / 650г.
Био пълнозърнесто брашно от лимец 5,79 лв. / 650г.
Био пълнозърнесто брашно от пшеница 2,79 лв. / 650г.
Био пълнозърнесто брашно от ръж 2,99 лв. / 650г.
Натурално пълнозърнесто ръжено брашно 2,89 лв. / 1кг.
Пълнозърнесто брашно от еднозърнест лимец 6,79 лв. / 1кг.
Натурално пълнозърнесто брашно от спелта 3,99 лв. / 1кг.
Натурално бяло пшенично брашно 3,59 лв. / 1кг.
Натурално типово пшенично брашно 3,19 лв. / 1кг.
Натурално пълнозърнесто пшенично брашно 2,89 лв. / 1кг.
Натурално пълнозърнесто брашно от ечемик 2,79 лв. / 1кг.
Брашно от овес 2,39 лв. / 500г.
100% Пълнозърнесто брашно от нахут 3,79 лв. / бр.

Ние във foodabag винаги се стремим да поставяме на първо място вас - нашите клиенти и партньори. Ако забележите някаква нередност, моля не се колебайте да се свържете с нас!