Габровски пестил

Обновена:

“Марино България” ЕООД е семейна фирма с над 15 годишен опит в производството на мусове и мармалади. Отличните ни познания в направата на сладка, съвременната ни производствена база, в комбинация с внедрените системи за качество и контрол гарантират производството на изключително висококачествени продукти. Продукцията ни е ориентирана изключително за пазари в страни от Европейски съюз.

През 2018 г. екипът на “Марино България” разширява продуктовата си база с възраждането на един позабравен продукт от минало ни, характерен за Габровския регион – Габровски пестил. Историческата справка показва, че през 1889г. в нашия край са произведени 130 000 кг. пестил, което е отреждало на продукта значимо място на българския пазар. В България пестилът е известен още като “габровски шоколад”.

Пестилът, предлаган от нас, е продукт без добавени консерванти, оцветители и изкуствени аромати. Начинът на приготвяне гарантира запазване на полезните му съставки в най-висока степен. Неговата консумация е изключително полезна за организма, благодарение на минералите, които се съдържат в плода (натрий, калий, магнезий, фосфор, желязо). Синята слива е и силен антиоксидант.

Габровски пестил е супер храна за спортисти и хора с активен начин на живот. Благодарение на високата си енергийна стойност, съдържанието на фибри и полезните свойства на сливите, вложени в него, Габровският емблематичен продукт става все по-разпознаваем в цялата страна. Признатите вкусови качества на Габровски пестил от все повече български изследователи, спортисти и любители на сладките плодови изкушения допринасят за популярността и все по-отчетливото място на нашия уникален регион.

Габровски пестил се предлага в девет разновидности : натурален, с портокалови корички, с лимонови корички, с канела, с кафе, с орех, с червени боровинки, с кокосови стърготини и с какаови зърна. 

Габровски пестил е продукт, произведен в близост до географския център на България, който се намира на по-малко от 20 км. от предприятието ни. Умереният климат и чистият въздух на региона, както и сортовете сливи, които влагаме, са предпоставка за производството на продукт с уникални качества. Всепризнат факт е, че плодородните почви в България дават възможност за отглеждане на сливи с най-добри вкусови качества.

Опитът в производството на мармалади и мусове, в комбинация с традициите и рецептите за направата на пестил, на които стъпва фирмата, ни дава възможност да предложим един нов продукт, който е произведен в съответствие с всички изисквания на законодателството в областта на храните на Европейския съюз.Щастливи сме да можем да Ви предложим нашите висококачествени продукти. Благодарим Ви за отделеното време да посетите сайта ни и да опитате продукта ни!

Марино България ЕООД
гр. Габрово, ул. Батак 31, 5300
0887 395 208 / 0899 349 960
info@gabrovskipestil.com

Продукти на Габровски пестил

Габровски пестил 2 в 1 – натурален вкус и с какаови зърна 3,59 лв. / 80г.
Габровски пестил 2 в 1 – натурален вкус и с портокалови корички 3,59 лв. / 80г.
Габровски пестил 2 в 1 – натурален вкус и с кокосов чипс 3,59 лв. / 80г.
Габровски пестил с червени боровинки 3,59 лв. / 110г.
Габровски пестил натурален 3,59 лв. / 110г.
Габровски пестил с портокалови корички 3,59 лв. / 110г.
Габровски пестил с лимонови корички 3,59 лв. / 110г.
Габровски пестил 2 в 1 – натурален вкус и с червена боровинка 3,59 лв. / 80г.
Габровски пестил с кокосов чипс 3,59 лв. / 110г.
Габровски пестил с Какаови зърна 3,59 лв. / 110г.

Ние във foodabag винаги се стремим да поставяме на първо място вас - нашите клиенти и партньори. Ако забележите някаква нередност, моля не се колебайте да се свържете с нас!