Млечни

Обновена:

С какво кефирът е по-добър от нашето кисело мляко?

Kefir – what is it?

Отговорът на този въпрос може да е тема за докторска дисертация, но накратко: киселото мляко може да съдържа най-много до 10 щама пробиотични бактерии, а „купешкото“ кисело мляко съдържа в най-добрия случай максимум два. Кефирът в различните му разновидности може да съдържа до 50 (петдесет) различни щама пробиотични бактерии. Много от полезните ефекти на кефира са напълно недостижими за киселото мляко, дори и най-натуралното …

P.S. И още една съществена разлика: Освен пробиотични бактерии, кефирът съдържа и пробиотични дрожди (квасни гъби), каквито в киселото мляко напълно липсват.

На киселото мляко бактериите не се колонизират в микробиома. Трябва да го ядете всеки ден и до писване. И ви трябва стадо. Кефирът има колонизиращи бактерии. Остават вътре във вас и не ви трябва стадо.

Кефирът лекува кандидата.

прясното мляко е тъпкано с антибиотици! Те там друго не знаят! А кефира Ви става защото там работят дрожди + бактерии, а дрождите не им пука от антибиотиците!

Киселото мляко се получава чрез лактоферментация, а кефира чрез алкохолна лактоферментация

В киселото мляко има около 20 щама лактобацили, докато в кефира има комбинация от около 50 щама бактерии и дрожди.

Кефира е по-богат на брой щамове бактерии и дрожди.

Ние във foodabag винаги се стремим да поставяме на първо място вас - нашите клиенти и партньори. Ако забележите някаква нередност, моля не се колебайте да се свържете с нас!