Магданоз

00 лв / бр.
Произведено в България

Описание

Магданозът е една от най-разпространените подправки у нас.
Преди да бъде използван в кухнята, той е употребяван и в медицината. Така например в древността магданозът бил използван от римляните за лекуване на бъбречни заболявания.
Дори и днес листата и корените му се използват при възпаление на бъбреците и пикочния мехур, хепатит, камъни в бъбреците и жлъчката. Облекчава уринирането особено при възрастни мъже с хипертрофия на простатата.

Магданозът подпомага дейността на сърцето и кръвообращението.

Калият, който се съдържа в него, понижава високото кръвно налягане. А високото съдържание на желязо подпомага за производството на червени кръвни телца. Благодарение на фолиевата киселина, се препоръчва за предпазване от болести на сърцето.

В миналото при астма се е препоръчвал чай от магданоз, а с отварата от семената са били третирани паразити и въшки в косата.

Друг популярен ефект на магданоза е върху зрението.

Прясно изцеденият сок помага при възпаление на роговицата и на очния нерв. Ако се приготви сок от магданоз и цикория, той облекчава възпалените очи. Пресният магданоз стимулира апетита и повишава тонуса.

В козметиката магданозът се използва за избелване на петна и лунички по лицето.

Ние във foodabag винаги се стремим да поставяме на първо място вас - нашите клиенти и партньори. Ако забележите някаква нередност, моля не се колебайте да се свържете с нас!