Notice: Undefined index: user_menu in /home/foodabar/public_html/fooda/fdbg.com/bedrock/web/app/uploads/cache/daa0b36e97e66e5d2db586f6c95aeb4ae7836ab0.php on line 12

Репички

0 00 лв / бр.

Изчерпан

Произведено в България

Описание

Репичките вече са масово на  пазара и са вкусно, цветно допълнение към зелената салата. Малцина знаят обаче, че те са сред най-полезните зеленчуци. Ето някои по-важни факти за репичките, заради които си заслужава да ги включите към диетата.
Репички за здрави нерви

Репичките съдържат калий, който е отговорен за здравето на нервните и мускулните тъкани в тялото. Освен това калият помага за концентрацията и за правилното функциониране на бъбреците. Високото съдържание на калий и вода в репичките ги прави подходящи за различните режими за детоксикация, защото подпомага изхвърлянето на токсини от организма.

Репички за добро храносмилане

Репичките имат и високо съдържание на диетични фибри, които помагат при проблеми със стомаха. Трябва обаче да бъдете внимателни с количеството репички, което консумирате. При хората с по-чувствителен стомах, многото репички може да предизвикат подуване и газове.

Освен това в репичките се съдържа етерично масло, което подобрява функционирането на храносмилателните жлези.

Репички срещу рак на дебелото черво

Смята се, че редовното ядене на репички забавя растежа на раковите клетки при карцином на дебелото черво. Основна роля за това играе веществото антоцианин, на който дължим и червено-розовия цвят на зеленчука.

Ние във foodabag винаги се стремим да поставяме на първо място вас - нашите клиенти и партньори. Ако забележите някаква нередност, моля не се колебайте да се свържете с нас!