Салата със зеленолистни зеленчуци, натурално Delishu и глазирани моркови

Обновена:

Пролетта дойде – или пък не 😀 – и ние трябва да включим в менюто си колкото може повече зеленолистни зеленчуци, за да се преборим с умората и да се заредим с енергия за лятото, че работа ни чака. Спанак, рукола, коприва и киселец са изключително богати на хлорофил и са пълни с витамини, минерали и фитонутриенти (това пък какво е?!). Те също така са богати и на фибри (баластни вещества, които се съдържат в растителните храни – известни още като влакнини), много важен елемент за усвояването на хранителените продукти от организма. Също така всички зеленолистни зеленчуци са алкални, като с това се грижат за поддържането на алкално-киселинния баланс в тялото ни, което от своя страна ни помага да бъдем здрави.

Но за да извлечем максималните ползи от тях, то те трябва да се консумират предимно в суров вид. И точно затова нашето предложение включва изцяло сурови зеленолистни зеленчуци.

Необходими продукти:

 • 2 моркова с листата – сериозно 😀 !
 • 1 с.л. кокосово масло
 • 1 с.л. мед
 • 1 ч.л. балсамова редукция
 • шепа зеленолистни (спанак, рукола, коприва, киселец, листата от морковите)
 • магданозено песто – може и друго
 • 100г. ядково сирене – например натурално Delishu

Начин на приготвяне:

 1. В предварително загрят тиган глазираме морковите за около 5 минути с кокосовото масло и меда, като малко преди да ги махнем от котлона прибавяме балсамовата редукция.
 2. На предварително добре загрят сух тиган с незалепващо покритие запичаме нашето ядкково сирене Delishu за по минута от всяка страна (обръщаме внимателно).
 3. Накрая си нареждаме зеленолистните зеленчуци в дълбока чиния като прибавяме глазираните моркови и запеченото Delishu.
 4. Овкусяваме всичко с нашето магданозено песто.

Напазарувай нужните продукти за тази рецепта лесно с foodabag - твоя магазин за лесно пазаруване! Лесно и вкусно!

Продукти за рецептата
Био Песто от див чесън 6,89 лв. / 190г.
Магданоз
Спанак 0,00 лв. / 1кг.
Моркови 1,60 лв. / 1кг.
Деликатес от заквасено кашу – натурално – 100г 5,90 лв. / 100г.
Натурален пчелен мед 7,29 лв.12,99 лв. / 900г.
Кокосово масло 5,90 лв. / 240г.
Smoked Chilli Honey 9,90 лв. / 250г.

Ние във foodabag винаги се стремим да поставяме на първо място вас - нашите клиенти и партньори. Ако забележите някаква нередност, моля не се колебайте да се свържете с нас!