Чия пудинг с кашу и рози

Обновена:

Необходими продукти:
1/4 чаша чия семена
1 чаша вода
60 гр. кашу – сурови ядки
стрък мента
сладко от рози и малини Rosey’s mark

Приготвяне:

1. Накиснете чия семената във водата за 20-30 минути на стайна температура в съд с капак – може и в буркан с капачка на винт. След като чия семената набъбнат, можете да приберете сместа в хладилника за през нощта и да сглобите закуската си на следващата сутрин.

2. Разделете чия сместа на две равни части. Едната част е готовата първа чия пудинг текстура и първият базов слой на вашия чия пудинг.

3. Сипете в блендер втората част от чия сместа, заедно с кашуто и 6-7 листа мента. Блендирайте до получaването на хомогенна смес. Това е втората чия пудинг текстура.

4. В подходяща чаша подредете на слоеве вашия пудинг. Първият слой е базовия чия пудинг. Като втори слой добавете 2-3 лъжички сладко от рози и малини. Третият слой е чия пудинг сместа с кашу и мента.

5. Можете да завършите с украса от сладко от рози и малини и едно-две листа мента. Ние добавихме за разкош и захаросани листа от роза – ще споделим как да си ги приготвите в някоя от следващите публикации.

Автор:
Росица Паунова / Rositsa Paunova

Вижте повече снимки в сайта на Rosey’s mark

Напазарувай нужните продукти за тази рецепта лесно с foodabag - твоя магазин за лесно пазаруване! Лесно и вкусно!

Продукти за рецептата
Сладко от Рози и Малини 6,99 лв. / 290г.

Ние във foodabag винаги се стремим да поставяме на първо място вас - нашите клиенти и партньори. Ако забележите някаква нередност, моля не се колебайте да се свържете с нас!