Rosey’s mark

Обновена:

ИСТОРИЯ И МИСИЯ

Създадена през 2012-та година от сестрите Ина и Росица Паунови, една млада българска марка тръгва по ароматните следи на българската маслодайна роза, за да разкрие тайните на цветето в кулинарията. Единствената марка посветена изключително на ролята на розата в храната, Rosey’s mark създава концепцията за “Флорална гастрономия от България”.

Мисията на Rosey’s mark е да разгърне и популяризира ролята на розите в храната. Екипът ни работи за постигането й чрез продуктите си, но и чрез серия от активности – събития, сътрудничества с професионални шеф-готвачи, разработване на авторски рецепти. Популяризираме възможностите на розата в съвременното хранене, в това число в набиращата все повече популярност категория на функционалните храни.

ОТ КОНЦЕПЦИЯТА ДО ПРОДУКТА

Продуктовото ни портфолио засега включва: шоколад, чай, сладка и розова вода за кулинарни цели.

Шоколадът с рози е ръчно правен и е първият по рода си шоколадов продукт с българско розово масло. Първият вкус, черен шоколад с рози, е създаден през 2014 г, последван от още два вкуса през 2015 г. – млечен шоколад и бял шоколад. И трите с отличителна нотка на роза, тези шоколадови блокчета са истинска атракция за любителите на качествен авторски шоколад.

Серията сладка се отличава с оригинални рецепти създадени и представени за пръв път през 2016 г. Напълно натурален и със 100% плодови захари, новият вкус на сладката от рози е по-свеж и  наистина здравословен, защото вместо захар или изкуствени подсладители съдържа ябълков сок. Богатството от вкусови комбинации с рози се материализира, за да очарова и изкуши дори скептиците към чистия вкус на роза. Рози, ягоди или малини? А защо не всички заедно!

Чайовете с марка Rosey’s mark включват подбрани български цветя от най-високо качество, подходящи както за чай, така и за разнообразни кулинарни цели. Колекцията ни насипни ядливи цветя включва био рози и био лавандула.

Розовата вода за готвене и пиене на Rosey’s mark е 100% натурален, био сертифициран продукт, директно добит чрез парна дестилация от свеж цвят българска маслодайна роза. Това е и първата дестилирана розова вода бутилирана в България специално за кулинарни цели.

виж повече

Продуктите на Rosey’s mark

Бял шоколад с рози 7,49 лв. / 80г.
Млечен шоколад с рози 6,49 лв. / 80г.
Черен шоколад с рози 6,49 лв. / 80г.
Лавандула – насипен чай, за готвене и декорация на храна 5,59 лв. / 40г.
Рози – насипен чай, за готвене и декорация на храна 7,99 лв. / 30г.
Сладко от Рози и Малини 6,99 лв. / 290г.
Сладко от рози и ягоди 6,99 лв. / 290г.
Сладко от рози 6,99 лв. / 290г.
Розова вода за готвене и напитки 12,99 лв. / 250г.

Ние във foodabag винаги се стремим да поставяме на първо място вас - нашите клиенти и партньори. Ако забележите някаква нередност, моля не се колебайте да се свържете с нас!